Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

10 διασημότερες ιστορίες αγάπης!!

1) Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Πιθανότατα το πιο διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων! Το δίδυμο που έγινε συνώνυμο της αγάπης. Μια τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

2) Κλεοπάτρα και Μάρκος Αντώνιος
Η αληθινή ιστορία του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας είναι μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες όλων των εποχών. Η ιστορία αυτών των δύο ιστορικών προσώπων αργότερα τραγικοποιήθηκε από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και παίζεται ακόμα σε θέατρα σε όλο τον κόσμο.

3) Λάνσελοτ και Γκουήνεβηρ
Η τραγική ιστορία αγάπης μέσα από τον θρύλο του Αρθούρου. Ο ιππότης που αγάπησε την γυναίκα του βασιλιά του.

4) Τριστάνος και Ισόλδη
Μία μεσαιωνική αγάπη, από την εποχή του βασιλιά Αρθούρου.

5) Πάρης και Ελένη
Από την Ομήρου Iλιάδα, η ιστορία της Ελένης της Τροίας και του Δούρειου Ίππου. Ένας ελληνικός ηρωικός μύθος, που συνδιάζει γεγονότα με φαντασία. Η Ελένη της Τροίας θεωρείται μία από τις ομορφότερες γυναίκες της λογοτεχνίας.

6) Ορφέας και Ευριδίκη
Μια αρχαία ελληνική ιστορία απεγνωσμένης αγάπης. Ο Ορφέας ερωτεύθηκε βαθιά και παντρέυτηκε την Ευριδίκη, μια πανέμορφh νύμφη.

7) Ναπολέων και Ιωσηφίνα
Ένας γάμος που αρχικά έγινε για συμφέροντα. Η Ιωσηφίνα ήταν μεγαλύτερη και πλουσιότερη. Όπως ο καιρός περνούσε, Ο Ναπολέων την αγάπησε σφόδρα, όπως και εκείνη αντίστοιχα..

8) Οδυσσέας και Πηνελόπη
Λίγα ζευγάρια κατανoούν την αυτοθυσία. Μετά από 20 χρόνια αναμονής για να ξαναβρεθούν. Ξεκινά ο Τρωικός πόλεμος και ο Οδυσσέας λίγο μετά τον γάμο του με την Πηνελόπη αναγκάζεται να φύγει. Αν και εκείνη έχει λίγες ελπίδες ότι θα τον ξαναδεί, περιμένει. Η συνέχεια γνωστή σε όλους μας.

9) Πάολο και Φραντζέσκα
Έγιναν γνωστοί από το αριστούργημα του Δάντη "Θεία Κωμωδία". Είναι αληθινή ιστορία: Η Φραντζέσκα είναι παντρεμένη με τον Μαλατέστα, ένα απαίσιο άνθρωπο, ο οποίος έχει αδερφό τον Πάολο. Η αγάπη μεταξύ τους μεγαλώνει όταν διαβάζουν παρέα ένα βιβλίο για τον Λάνσελοτ και την Γκουήνεβηρ. Όταν ο Μαλατέστα το ανακαλύπτει, τους σκοτώνει..

10) Σκάρλετ Ο'Χάρα και Ρετ Μπατλερ
"Όσα παίρνει ο άνεμος" Η αγάπη και το μίσος μεταξύ των δυο. Η ελπίδα κρατάει για πάντα όταν η ιστορία τελειώνει με την Σκάρλετ να λέει "αύριο είναι μια νέα ημέρα".

πηγη: kryfto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου